My site, welcome to virtual worlds
Site menu
Main » 2009 » Април » 8 » Девет съвета за защита срещу рака
Девет съвета за защита срещу рака
11:12 AM
Универсално лекарство срещу раковите заболявания все още не е измислено, така че се налага да опитаме да намалим риска с всички достъпни средства.
Яжте повече плодове и зеленчуци
Колко пъти сме слушали за полезното действие на плодовете и зеленчуците! Може би трябва да опитате и вие да похапвате 5-6 пъти на ден плодови или зеленчукови салати. Зеле, броколи, моркови, лук, чесън, жълти и червени плодове – кайсии и портокали. Статистиката показва, че при вегетарианците рискът от ракови заболявания намалява с 40%
Избягвайте отрицателните емоции
Изследванията доказват връзката между развитието на туморите и отрицателните емоции. Не позволявайте на обидата да разяде душата ви – изяснете си ситуацията и се успокойте.
Стойте по-далеч от пушачите
Ако никога не сте докосвали цигара, но често вдишвате цигарен дим, това е достатъчно да увеличите вероятността от рак на белия дроб.
Намалете алкохола
Едно след друго се появяват доказателства за това, че дори малки количества алкохол оказват пагубно влияние. Алкохолът увеличава нивото на естрогена вкръвта, което стимулира развитието на тумора.
Не се шегувайте със слънцето
Ултравиолетовите лъчи са един от основните фактори, които предизвикват рак на кожата. Използвайте слънцезащитни кремове. Мислете особено за децата – изгарянията повишават риска от рак на кожата в по-късна възраст.
Контролирайте теглото си
При пълните жени, нивото на естрогена е по-високо, което е един от основните фактори, предизвикващи рак на гърдата. Най-ефективният способ е да свалите излишните килограми, като намалите животинските мазнини.
По –малко сол
Това, че солта в големи количества повишава кръвното налягане, знаят много хора, но че тя разяжда стомаха и може да предизвика рак, е известно далеч не на всички.
Да живее рибата
Постарайте се да замените част от месните продукти с орехи и риба. Големи количества рибено масло могат да предотвратят увеличаването на туморите.
Да - на соевите продукти
Японките много рядко страдат от рак на гърдата, същото може да се каже и за вегетарианците. Може би причината се крие в големите количества соеви продукти, които те консумират. Учените са открили, че при хората, които приемат повече такива продукти, нивото на хормоните се променя така, както ако приемат противораковото лекарство тамоксифен.

Любопитна и полезна статия!
Views: 416 | Added by: mopcku | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form
Calendar
«  Април 2009  »
НПВСЧПС
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Search
Site friends
Statistics

Всичко на линия: 1
Гости 1
Регистрирани 0
Copyright MyCorp © 2024Site managed by uCoz